DIARI DE KRONSTADT

16 DE MAIG DE 2009: Després d'un patètic partit de futbol aeri entre les diferents teulades dels departaments implicats en el cas, on tothom reconeix off de record les cagades i injustícies però on ningú vol fer-se responsable de les mateixes i menys posar-hi remei, la seguent carta és el l'últim i únic reconeixemnet institucional departamental i facultatiu que demostra, més enllà del que el D9 i jo mateix puguem dir, que les coses es van fer malament i n'és prova, una més doncs, de totes les irregularitats que hem anat denunciant. El document està firmat per la vice-rectora de la facultat de Filosofia i Presidenta de la Comissió de Doctorat. Evidentement, tot i la seva evidència, per a mi es queda curt i no denuncia directament irregularitats tan greus com no haver llegit el text que s'evalua (fet reconegut davant 26 persones), que un dels membres del tribunal sigui tutor de més de mitja dotzena d'aspirants o la desídia a l'hora de redactar les actes, però en qualsevol cas és el reconeixement explícit que es va avaluar sense suficient coneixement dels treballs, sense garanties i de manera arbitrària, i que no es van utilitzar criteris d'avaluació ni es va planificar la sessió (cada punt del document és un reconeixement implícit a cadascuna d'aquestes proposicions). Tot i això, i davant d'aquest reconeixement institucional intern moderat però suficientment explícit del nyap deístic, es trobaria a faltar, si la voluntat hagués estat forta i sincera, un període de revisió d'aquells casos on l'alumne, doctorant i en molts casos investigador de la UB no ho oblidem pas, s'hagués sentit agreujat.

"Ateses les queixes plantejades pels alumnes arran de la forma com es va portar a terme l’avaluació del DEA del curs 07-08, la Comissió de Doctorat de la Facultat de Filosofia ha estimat necessari fer arribar al Departament de Filosofia Teorètica i Pràctica i al d’Història de la Filosofia, Antropologia i Filosofia de la Cultura, responsables de les proves del DEA, les següents consideracions:

1. La CD aconsella als Departaments fer públiques amb la suficients antelació,
a) Les dates de defensa dels treballs.
b) Els criteris pels que es regirà el tribunal en la seva avaluació dels treballs.
c) El temps de què disposarà l’alumne/a per defensar el seu treball.

2. La CD aconsella als Departaments convocar gradualment als estudiants, limitar el nombre d’estudiants per dia i, en el cas que sigui necessari, disposar de més d’un dia per a realitzar les proves del DEA.

3. La CD aconsella als Departaments que marquin un calendari de defensa dels treballs que permeti als membres del tribunal un coneixement ple d’allò que han de jutjar.

Barcelona, a 16 de maig del 2009

Presidenta de la Comissió de Doctorat
Facultat de Filosofia"

No hay comentarios:

Publicar un comentario